Izbira ustreznega termometra

Spodaj je navedenih nekaj meril, ki jih je treba upoštevati pri izbiri ustreznega termometra.

Preprosto rokovanje
Olajšajte si spremljanje temperature z nakupom termometra, ki zagotavlja preprosto uporabo in nenehno pripravljenost na uporabo. Izogibajte se termometrom, ki za merjenje temperature zahtevajo dodatno opremo.
Hitri rezultati
Merjenje vročine ni užitek ... zlasti ne za otroke. Če morate z otrokom dolgo čakati na rezultate, ko ste termometer vstavili v usta, pazdušno jamo ali zadnjik, gre za nepotrebno obremenitev. Da bi se temu izognili, kupite termometer s funkcijo hitrega merjenja, ki rezultate meritev zagotavlja že po nekaj sekundah.
Ustrezna tehnologija
Kupite lahko različne vrste termometrov, od digitalnih, infrardečih, za enkratno uporabo in številne druge. Vi pa se morate odločiti, katera tehnologija izpolnjuje vaše zahteve. Digitalni in infrardeči termometri so veliko bolj zanesljivi kot termometri za enkratno uporabo. Digitalni termometri z velikim prikazovalnikom in gibljivo merilno konico so dobra rešitev za dojenčke, vendar pa infrardeči termometri omogočajo najpreprostejše in najhitrejše merjenje, ki ga je mogoče izvesti celo na čelu. Vaš lekarnar vam bo pomagal izbrati za vas najustreznejši termometer.
Prijaznost do uporabnikov
Vedno pomislite na to, kako neprijetno je lahko merjenje temperature za bolnike. Majhni otroci se morda bojijo merjenja vročine, zato potrebujejo igriv termometer, ki jim ne bo vzbujal strahu. Odraslim osebam se rektalno merjenje verjetno zdi zelo neprijetno. Izberite ustrezen termometer, ki bo za vaše bolnike najmanj neprijeten.
Preprosto čiščenje
Vaš termometer mora biti preprost za čiščenje. Vodotesne termometre je mogoče v celoti potopiti v mlačno vodo ali dezinfekcijsko sredstvo. Dezinfekcija je zlasti pomembna pri termometrih, ki se uporabljajo za rektalno merjenje, saj obstaja večje tveganje prenosa klic.
Priznan proizvajalec
Dobro je biti seznanjen s proizvajalcem termometra. Bolje je kupiti termometer priznane znamke ali termometer, ki ga priporoči lekarnar. Zanesljivi proizvajalci ponujajo zanesljive izdelke. Velika prednost je nabava izdelka, ki zagotavlja varno uporabo in dolgoročno jamstvo.
Choosing a thermometer

Naši izdelki

Naša obsežna ponudba termometrov bo nedvomno izpol

  • Thermoval® baby

  • Thermoval® duo scan

  • Thermoval® kids flex

  • Thermoval® kids

  • Thermoval® rapid

  • Thermoval® standard